Stödstrumpor vid flyg – resestrumpor

Stödstrumpor framtagna speciellt för flygresor har utvecklats. Stödstrumpor är en vanlig förekomst vid flyg och framförallt vid långflyg och nästan alla som flyger långt använder sig av dessa så kallade resestrumpor eller som de också kallas flygstrumpor.

Stödstrumpor och flygresor

Utvalda resestrumpor

Nu för tiden har de dessutom blivit betydligt snyggare och tunnare (stödstrumporna ser oftast ut som vilka strumpor som helst). Har du någon sjukdom som kan bli värre vid användandet av stödstrumpor och dess kompression behöver bör du rådfråga din läkare innan du flyger.

Om du av medicinska skäl inte behöver stödstrumpor dagligen så kan du välja en stödstrumpa med mild kompression när du ska flyga. Se Kompression.

Utvalda resestrumpor

Budget

Stödstrumpor i mikrofiber

Stödstrumpor Mild kompressionMer infoMild kompression
Populär

Resestrumpor 18-20 mmHg

Resestrumpor 18-20 mmHgMer infoKompression: Klass 1
Premium

JOBST Travel socks Unisex

Jobst Travel socks UnisexMer infoKompression: Klass 1

Rätt kompression på stödstrumporna när du ska flyga

Stödstrumpor med lätt kompression (12-17 mmHg) används för att förebygga att benen svullnar, lindrar trötthet i benen och förbättrar blodcirkulationen. De rekommenderas också när man flyger. En stödstrumpa med mild kompression ska användas för att förebygga att benen svullnar, förebygga trötta ben och förbättra blodcirkulationen.

Varför det är viktigt med stödstrumpor när man ska flyga

När du flyger ändras trycket i luften och där du befinner dig. Det är inte särskilt farligt men kan påverka dina ben och din blodcirkulation negativt om du flyger en längre sträcka. Därför är det alltid bäst att använda stödstrumpor vid flyg. Dessutom kan det vara skönt att ha på sig stödstrumpor eller resestrumpor vid flyg på grund av att man sitter still under en väldigt lång tid. Har man använt sig av stödstrumpor är benen oftast betydligt piggare efteråt. Det finns även många andra fördelar med stödstrumpor.

Publicerad:
Uppdaterad:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *