Stödstrumpbyxor

Stödstrumpbyxor är annorlunda på ett sådant sätt att de ger kompression även längst upp på benen och höften. De når alltså högre än stay-up stödstrumpan. Är du gravid fungerar stödstrumpbyxor i början av graviditeten men när magen börjar växa ordentligt bör du välja en anpassad stödstrumpa för gravida.

Stödstrumpbyxor

Bra att veta om stödstrumpbyxor

En av fördelarna med stödstrumpbyxor istället för stay-ups är att de når hela vägen upp längs benet och också ljumsken. Tack vare detta motverkas åderbråck mycket bättre än vid stay-up eller vid vanliga stödstrumpor då det är i ljumsken man vanligtvis får åderbråck. Dessutom tycker kvinnor oftast att stödstrumpbyxor känns bättre att ha på sig än stay-ups. Nedan ser du några utvalda rekommenderade stödstrumpbyxor om du är intresserad av att testa.

Budget

FUNQ WEAR

FUNQ WEARMer infoKompression: Mild
Hög Kompression

JOBST

JOBST OpaqueMer infoKompression: Klass 2
Lyxiga

Solidea

SolideaMer infoKompression: Mild

Som med alla stödstrumpor ska du köpa stödstrumpbyxor som sitter åt. Däremot får det inte göra ont. Har du bara haft ett fåtal stödstrumpbyxor eller inga alls rekommenderar vi att köpa en stödstrumpbyxa med låg kompression. Det kan vara kompressionsklass 1 som har ett tryck runt 20 mmHg. Du kan även konsultera din läkare eller en specialist för att hjälpa dig göra rätt val.

Att tänka på vid köp av stödstrumpbyxor

Det som kan vara nackdelen och en aning besvärande med stödstrumpbyxor är att de kan bli för varma att ha på sig i mitten av sommaren. Däremot kan de vara perfekta att ha under byxorna på vintern då de både kan värma och göra nytta för benen och blodcirkulationen. Men stödstrumpbyxor går att hitta med ett tunnare tyg som fortfarande har samma effekt. Läs mer i vår guide kring materialval här.

Läs mer om fördelarna med stödstrumpor här.

Läs även om riskerna med stödstrumpor här.

Budget

FUNQ WEAR

FUNQ WEARMer infoKompression: Mild
Hög Kompression

JOBST

JOBST OpaqueMer infoKompression: Klass 2
Lyxiga

Solidea

SolideaMer infoKompression: Mild

Publicerad:
Uppdaterad:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *