Medicinska stödstrumpor

Medicinska stödstrumpor är anpassade i passform och kompression efter olika åkommor. De fungerar bäst som förebyggande och kan vara lite dyrare än de massproducerade stödstrumporna. Medicinska kompressionsstrumpor är tillverkade för att behålla sin kompressionen bättre och har därför tjockare garn och är både slittåligare och varmare.

Medicinska stödstrumpor – Dam

Medicinska stödstrumpor – Herr

Medicinska stödstrumpor

En medicinsk stödstrumpa med normalt slitage håller c:a sex månader om de används varannan dag och handtvättas efter varje användning. Eftersom medicinska stödstrumpor oftast är mycket styvare och tjockar kan de vara svåra att få på sig. Speciellt om man har långa eller vassa naglar. Rulla då gärna upp stödstrumpan på foten istället eller använder handskar. Läs mer om hur man bäst tar på sig stödstrumpor här, eller hur man använder en strumppådragare här.

Medicinska stödstrumpor – Dam

Budget

SupCare kompressions-strumpor

SupCare kompressionsstrumporMer infoKompression: Klass 2
Populär

JOBST UltraSheer knästrumpor

Jobst UltraSheer knästrumporMer infoKompression: Klass 2
Premium

JOBST Opaque knästrumpor

Jobst Opaque knästrumporMer infoKompression: Klass 2

Medicinska stödstrumpor – Herr

Budget

Klassiska stödstrumpor, 12 mmHg

supCare kompressionsstrumporMer infoKompression: Mild
Populär

JOBST Casual for Men

Knähög kompressionsstrumpaMer infoKompression: Klass 1
Premium

JOBST ForMen Explore (RAL)

Jobst Opaque KnästrumporMer infoKompression: Klass 2

Medicinska stödstrumpor – standard

Strumporna är tillverkade för att bevara sin kompressionsklass enligt europeisk standard. Kompressionsklass 1, enligt europeisk standard innebär kompression 15-21 mmHg och kompressionsklass 2 innebär kompression 23-32 mmHg. En medicinsk stödstrumpa med kompressionsklass 3 har ett ännu större tryck. Val av kompressionsklass är helt beroende på patienten och dess besvär. Läs mer om kompressionsklasser här.

Välja kompressionsklass på den medicinska stödstrumpan

Vi rekommenderar alla som funderar på kompressionsklass 2 eller 3 att kontakta läkare först och få läkarens godkännande för att använda stödstrumpan. För en stödstrumpa med kompression över 22 mmHg ska du alltid utgå från ankel måttet för att få rätt kompression. Beroende på din situation, om du köper en medicinsk stödstrumpa i förebyggande syfte, eller för att effektivt påverka en tidigare skada kan du behöva få mer hjälp av en läkare.

Köper du en medicinsk stödstrumpa med lätt kompression behöver du inte kontakta någon. De har ett starkt men inte alltför starkt tryck som minimerar skaderisken.

Tips på vidare läsning:

Stödstrumpors funktion och fördelar.

Det finns även risker med användande av stödstrumpor.





Publicerad:
Uppdaterad:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *