Stödstrumpor – en naturlig del av livet!

Linda berättar hur hon tack vare stödstrumpor kunnat hantera både åderbråck och andra situationer som utan detta hjälpmedel hade gjort hennes tillvaro mycket mer problematisk.

Stödstrumpor

För mig har stödstrumpor varit en naturlig del av mitt vuxna liv då jag tidigt fick problem med åderbråck. Utan stödstrumpor skulle många saker som känns självklara för människor utan åderbråck varit omöjliga. Jag tänker då främst på träning, flygresor, längre stillasittande resor eller bara långa perioder vid skrivbordet på jobbet.

Tack vare stödstrumpor har dessa problemområden blivit hanterbara och något jag kunnat genomföra utan några som helst problem. Det viktiga är dock att ha rätt stödstrumpor för rätt ändamål. Det är ju helt olika typer av stöd man behöver beroende på vilken typ av uppgift man ska ta sig an. I vissa fall är det ju inte heller en uppgift utan bara en lång periods stillasittande som är problemet.

Har man aldrig använt stödstrumpor kan det kännas som en djungel därute bland alla olika typer av stödstrumpor, flygstrumpor, träningsstrumpor, kompressionsstrumpor etc. Men det är faktiskt inte så krångligt som det låter. Se bara till att kontrollera vilken typ av stöd du behöver utifrån vilket ändamål du ska använda strumporna till, dvs ska du använda stödstrumpor till din träning så hittar du ofta ett stort urval i din närmsta sportbutik. Ska du däremot ut och flyga så är det en annan typ av stödstrumpor som kan vara att föredra som även finns att få tag på genom olika apotek etc.

Har du några medicinska krämpor som du behöver ta höjd för så finns det även medicinska stödstrumpor som exempelvis hjälper mot lågt blodtryck mm. Vilka av dessa produkter du ska välja brukar ofta din läkare kunna hjälpa dig med. Mitt råd är bara att jämföra de olika produkter som finns på marknaden, det är ändå dina egna preferenser som kommer styra vilken av alla de stödstrumpor som finns därute som känns bäst för dig. Stirra dig inte blind på priset då det finns både bra och sämre stödstrumpor inom alla prissegment, det vet jag av egen erfarenhet… 😊 Lycka till!

Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Linda

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *