Idag finns det stödstrumpor med roliga och färgglada motiv eller stödstrumpor som ser ut som vanliga snygga sockor. De flesta har samma goda kvalitet som tidigare.

Randiga, roliga och snygga stödstrumpor?

Stödstrumpor behöver inte vara tråkiga. Utbudet av snygga stödstrumpor ökar hela tiden. Numera finns vackra stödstrumpor i många nätbutiker dessutom finns snygga stödstrumpor också att hitta på apoteket.

Det finns ett stort utbud färgglada stödstrumpor och roliga stödstrumpor att välja mellan och även många med mönster. Materialet består av bomull eller av mikrofiber. Dagens stödstrumpor är sköna att ha på sig och liknar mycket nylonstrumpor. Nu för tiden finns det också många snygga stödstrumpor som ser ut som vilka tjocka sockor som helst. De brukar ofta vara randiga och ser faktiskt väldigt bra ut utan att dra ned på kvalitén.

stödstrumpor

Var kan jag hitta snygga och mer roliga stödstrumpor?

Man kan tro att stödstrumpor har blivit mindre populärt, då man inte ser dom lika ofta. Men tvärtemot av vad man kan tro, har stödstrumpor blivit allt mer populärt. Idag är fler personer modemedvetna och vill inte ha på sig ett par tråkiga brungrå stödstrumpor. Tack vare kundernas efterfrågan finns nu snygga stödstrumpor att köpa i de flesta butiker. Både hos apoteket och nätbutiker som medistore. Det är då oftast de tunnare varianterna som brukar vara mer färgglada och snygga.

Framförallt när man är ute efter snygga stödstrumpor kan det vara viktigt att köpa sina stödstrumpor ifrån ett välkänt företag med tydliga kompressionsklasser. Mer vad som kan vara bra att tänka på vid köp i artikeln "att köpa stödstrumpor".

Dölja åderbrock med ett par snygga stödstrumpor

Om du vill ha ett jämnt stöd över hela benet och/eller har problem med åderbråck längre upp på benet rekommenderar vi stödstrumpbyxa. Stay-up strödstrumpor kan du med fördel använda om du har problem med svullnad/åderbråck vid knävecken. Stödstrumpor av mikrofiber känns mjuka och sköna mot huden. Mikrofiber är ett tjockare material än bommullsstrumpor som ger varmare stödstrumpor och som också är mindre transparanta om du vill dölja t ex åderbråck.


Hade du nytta av informationen?
Dela då gärna med dig av artikeln.
Artiklarna på sidan är inte skrivna av läkare och ska endast ses som ett kompliment till en läkares bedömning. Vi tar inte ansvar för eventuella faktafel.